Santa pola – Valencia – Barcelona

Wij gaan na het vertrek van René en Carla door naar Denia een van onze favoriete plaatsen langs de spaanse oostkust.

Het is hier feestweek welke in het kader van de stier staat. Er is aan de haven een arena met tribune gebouwd (die na deze week weer wordt afgebroken). Elke middag lopen niet alleen de tribunes vol maar ook de arena met jeugd die moet proberen om de stier in het water te lokken.

Arena aan het water, speciaal opgebouwd voor deze week

Tevens is de hoofdstraat aan beide zijden afgezet met grote, hoge hekken. Elke middag wordt een groep stieren losgelaten (sirene gaat dan) die dan door de hoofdstraat rent in de richting van de arena. De locale jeugd (en een enkele stoere oudere) holt voor de stieren uit en ptobeert te voorkomen dat ze onder de voet gelopen worden.

Wij lopen ook even stoer binnen de hekken (met 2 zware boodschappentassen) maar zijn ruim voor de sirene gaat weer door de hekken naar buiten geklommen.

Denia is een leuke stad met vele pleintjes met restaurantjes. Als we s’avonds op een van deze pleintjes wat willen eten moeten we in de rij aansluiten en op onze beurt wachten (= bij elk restaurantje zo). Duurt gelukkig niet al te lang.

Eten in Denia

Van Denia gaan we naar Valencia. De haven waar we naartoe gaan ligt aan de noordkant van Valencia en heeft eigenlijk 2 havenkommen, marina Norte (noord) en marina Sur (zuid). Wij liggen in Norte en dan loop je zo naar de boulevard met restaurants ed. Vanaf Sur is dat een heel eind lopen, moet je eigenlijk een fiets hebben. De oude stad ligt wel een behoorlijk stuk van de haven af, zo’n 6 km. We vouwen dus onze fietsjes uit en fietsen naar de oude stad.

De mercado central, een van de grootste van Europa

Het is een mooie binnenstad met mooie oude gebouwen.

Museum in Valencia

Midden door heel Valencia liep vroeger een rivier. Deze is op een klein stukje bij de zee na helemaal droog gevallen. Daar is een groot park van gemaakt dat dus helemaal door Valencia loopt. Wij fietsen, bijna vanaf de haven door dat park naar het centrum, een mooie groene route.

Na een paar dagen Valencia gaan we weer verder en varen we naar Las Fuentes. Dat is een heel klein haventje met eigenlijk een vakantieresort eromheen. De swell staat eigenlijk niet gunstig, vanaf zuid dus zo de haven in. Gelukkig is er niet heel veel swell, ca. 30 cm en als we binnenlopen liggen we, een beetje tot verrassing aan de goede kant van een betonnen steiger die de swell mooi tegenhoud. Er is een mooi restaurant aan het strand waar we die avond dineren.

Las Fuentes

De volgende stop wordt Tarragona. Wij gebruiken een app, Navily waar je havens mee kunt reserveren, ankerplekken bekijken en ook reviews van havens lezen. We lezen bij de reviews dat Tarragona 3 nachten is 2 betalen hanteert. Dat is mooi want ook hier weer een oude stad en trouwens ook best een fijne haven om te liggen. Er is ook nog een superjacht haven vlakbij. Daar ligt een van de grootste jachten die we ooit hebben gezien. Ik schat hem op wel 150 mtr.

Heel groot privejacht in Tarragona

Ook in Tarragona weer mooie gebouwen en straten in een compacte oude stad.

Kathedraal van Tarragona
Oude stad van Tarragona

Van Tarragona gaan we naar Barcelona ons verste doel van deze reis!