Barcelona

Tja dit was het doel van deze tocht. er zijn 3 havens in de binnenstad, deze zijn duur (allemaal boven de 100 euro per nacht) en eigenlijk alleen de haven van de real club nautico is leuk om te liggen voor ons maar die hadden geen plek. De andere zijn Port Vell, ook in de binnenstad maar bedoeld voor superjachten (toen wij er waren lag er een jacht van een Sjeik van 140 meter) en zou voor ons richting 200 euro per nacht gaan, de andere is Port Vela, die ligt aan de buitenkant, een stuk lopen van het centrum en in de binnenlopende swell maar vraagt evenzogoed 135 euro per nacht.

Dus gingen we naar Port Olympic, iets ten noorden van de andere havens. Die is ook betaalbaar met 73 euro per dag. Wel jammer is dat ze de hele haven aan het renoveren zijn als voorbereiding op de America’s cup die hier in 2024 gaat plaatsvinden. Voor onze boot waren werklui de hele dag met drilboren en andere machines aan de gang, veel lawaai dus.

Vrienden uit Albufeira, Wim en Ria komen met hun boot Primevere terug uit het noorden van Spanje ook naar Barcelona.

We zijn totaal 6 dagen in Barcelona gebleven en hebben met de fiets allerlei bezienswaardigheden bezocht.

Sagrada familia in Barcelona

In de sagrada waren we ongeveer 20 jaar geleden geweest. Toen was het nog een bouwput die niet eens helemaal was voorzien van een dak! Wauw dat is nu anders. Het is allemaal behoorlijk overweldigend als je er binnen rondloopt.

Sagrada familia in Barcelona

Het was werkelijk prachtig om te zien!

Ook het park Guëll stond op de lijst. De fietstocht er naartoe was in de warmte een stuk inspannender dan we van te voren gedacht hadden omdat de weg behoorlijk omhoog loopt. Toen we hier 20 jaar geleden waren kon je gewoon het park in. Dat is nu natuurlijk niet meer het geval. Je moet van te voren kaartjes via internet kopen en dan krijg je een tijdsspanne waarbinnen je naar binnen mag (dat gold overigens ook voor de Sagrada).

Park guëll in Barcelona
Park guëll in Barcelona

We hebben het hele park doorgelopen. Er waren behoorlijk veel toeristen!

De port Olympic ligt meteen aan de de wijken Barri Gotic en El Born. Dat was een mooie verrassing want deze oude wijken met hun smalle straatjes met allerlei ateliertjes en kleine winkeltjes, mooie pleintjes en leuke restaurantjes zijn een feest om door te wandelen. Alles bij elkaar is Barcelona een mooie stad om te bezoeken.

Eten in El Born, Barcelona