Van Malaga naar Santa Pola

we gaan op 2 juli van Malaga naar Motril. dat is een real club nautic. dat betekent dat er vaak ook een zwembad is en dat is met de huidige temperaturen natuurlijk wel lekker. nog steeds niet heel veel wind dus weer wat motoruren erbij. bij aankomst dus eerst maar wat diesel bijtanken. dat is even schrikken want euro 2,07 per ltr. dan maar niet volgooien. als we ons melden is er wat verwarring want volgens de mijnheer in de receptie mogen we als gasten geen gebruik maken van het zwembad. dus gaat Yvonne nog eens terug met de pilot waarin staat dat dat wel zou mogen. ze treft een andere mijnheer die zegt natuurlijk mogen jullie in het zwembad, gelukkig. dus even lekker relaxen en afkoelen. nou ja afkoelen, het water is eerder lauw maar toch even lekker. We eten daarna wat in het clubhuis. De taal geeft weer wat verwarring want waar de ober in het spaans zegt dat ze net opengaan om 20.00 denken wij dat ie zegt dat ze zo dichtgaan dus snel bestellen. als wij eenmaal eten loopt het terras langzaam vol en snappen wij het ook.

Lekker even zwemmen in Motril

omdat Rene en Carla nu plannen vanaf Allicante terug te vliegen (nog niet geboekt) besluiten we een wat grotere afstand inclusief een nacht te varen van Motril naar Cartagena. het is rustig weer en de afstand is ongeveer 160 mijl. s’nachts hebben we volle maan dus best wel zicht. we komen de volgende dag om 07.30 in Cartagena aan. we slapen eerst wat bij en gaan s’middags de stad in. Naar het Romeinse theater wat pas eind jaren 80 is ontdekt en waarvoor ze uiteindelijk in het centrum een deel van de huizen hebben afgebroken om het theater in zijn volle glorie te kunnen laten zien.

Volle maan op onze nachttocht naar Cartagena

Maar als de zon weer opkomt ook mooi
Romeins theater midden in centrum Cartagena

Na 2 dagen gaan we weer verder. Vanaf Cartagena naar Santa Pola. Weer een flinke dagafstand (50 mijl). De laatste tocht voor Rene en Carla die vanaf Allicante terugvliegen naar NL. Het vliegveld van Allicante ligt dichter bij Santa Pola dan bij Allicante zelf. We zwemmen vanaf het strand dat net naast de haven begint en we struinen wat door het plaatsje waar natuurlijk net een grote markt is en dat vinden de dames wel leuk.