De Middellandse zee in tot Malaga

27 juni varen we van Gibraltar naar Estepona. Een tocht van ca. 30 mijl. Weer mooi weer en weinig wind. Estepona is echt zo’n vakantieplek met allemaal bars en restaurants om de haven en ook het strand dichtbij de haven. We blijven hier maar een nacht en lopen s’avonds langs de boulevard van de haven naar het oude stadje waar we wat eten op een van de vele terrasjes.

Veel mooie bloemenpracht in Estepona

Van Estepona varen we naar Benalmaldena, een haven net voor Malaga. Het is een vakantiedorp waar de haven met grachtjes in is doorgetrokken. Veel winkeltjes dus leuk voor de dames vooral.

In Malaga zelf is geen jachthaven. Sinds vorig jaar wel een superjachthaven in het centrum voor boten vanaf 20 meter. Als er plaats is mag je er ook met een boot vanaf 12 meter voor maximaal 2 dagen liggen. Tarief is niet mals natuurlijk, 110 euro per dag en stroom en water nog apart erbij. Dan moet je ook nog een speciale kabel voor de stroom huren want de aansluiting voor een superjacht ziet er wat anders (165 ampere!) uit dan die voor ons jacht (16 ampere). We liggen dan wel eerste klas en achter ons ligt een zeiljacht van 55 meter!

Malaga is een van de mooiste steden (het oude centrum) waar we totnutoe geweest zijn. Echt een prachtige stad en fantastisch dat we zo mooi in het centrum konden liggen.

De hoofd winkelstraat van Malaga by night

Onze vriendin Co uit Albufeira is 2 weken in Malaga en komt ons opzoeken. We struinen samen door de stad. Veel winkels zijn om 12 uur s’nachts nog open, op een terrasje wat drinken of eten kan in veel gevallen ook tot laat in de avond, dat is het leven in Spanje in de zomer!