Gibraltar

22 juni komen we aan in Gibraltar. Dat heeft wat voeten in de aarde want in eerste instantie hebben de havens (er zijn er twee) in Gibraltar geen plaats voor ons. Dat betekent dat we moeten uitwijken naar La Linea aan de spaanse kant. Dat betekent tevens dat je telkens over de grensovergang moet om naar Gibraltar te gaan en omdat Gibraltar(=UK) niet meer in de EEG zit ook dat we voor alle spullen die we bij de Victron dealer kopen invoerrechten moeten betalen, zo’n 20%.

Uiteindelijk lukt het toch nog om een plekje in Ocean Village (=Gibraltar) te krijgen, in eerste instantie voor 1 nacht. Op vrijdag komt de Victron dealer de situatie ter plekke bekijken zodat hij weet wat hij allemaal moet doen en nodig heeft. Gelukkig mogen we uiteindelijk blijven liggen totdat de reparatie is gedaan (maandag).

Uiteindelijk blijven we 5 nachten in Gibraltar, maken we de pride aldaar mee en gaan we natuurlijk ook naar boven op de rots met de apen. We hebben de kabelbaan naar boven genomen en zijn vandaar helemaal langs alle bezienswaardigheden (het glazen uitkijkplateau, de kanonnen op europapoint, de St. michaels caves, de ww2 grotten, de apes den) naar beneden gelopen, 9 km in de warmte, voorwaar een hele prestatie

Pride Gibraltar
De suspention bridge
Uitzicht op de haven
Het glazen uitzichtplateau
St. Michaels caves

Een buurman met visboot vangt een grote tonijn (170kg) welke op het achterdek wordt ontleedt. Dat was erg lekker zo vers gevangen.

170 kg tonijn
En wij krijgen ook een (flink) stuk