Palma de Mallorca

De haven van Palma is groot. Er zijn wel 8 marinas in de haven (naast een aanlegplek voor wel 5 cruiseschepen en een plek voor grote ferries tussen de eilanden)

Toch is het ook hier heel moeilijk om in de zomermaanden een plekje te bemachtigen. Mensen schijnen al maanden van te voren gereserveerd te hebben (wordt ons steeds verteld).

Wij gebruiken een app, Navily, waar alle havens in zijn opgenomen. Sommige kun je proberen te reserveren binnen de app, van andere staan in ieder geval de gegevens inc telefoonnummer en ook reviews van anderen wat ze er van vonden. Via Navily hebben wij in de charterhaven weten te reserveren. Deze ligt het dichtst bij de oude stad ook nog eens. De haven wordt door zo’n 6 charter bedrijven gebruikt. De boten zijn in principe vanaf zaterdag tot vrijdag weg en dan kun je er een plek huren. Vrijdagmiddag moet je er uit want dan komen alle charterboten binnen voor een bemanningswissel en zaterdagmiddag na 17 kunnen wij er weer in. Ook nog eens voor een schappelijk tarief. Bijkomend voordeel is dat de chartermaatschappijen allemaal onderhoudsmannen hebben rondlopen om probleempjes op te lossen zodat de charterboten weer snel het water op kunnen. Door de week zijn deze mannen niet te beroerd om je te helpen met gereedschap ofzo. We liggen in totaal 5 nachten in Palma. Het is een geweldig mooie stad, zeker het oude gedeelte met de kathedraal.er zijn mooie soms steil op of aflopende straatjes (soms een grote trap eigenlijk) met leuke winkeltjes. Er zijn mooie pleintjes met tapas restaurantjes en lounge barrenen we zijn op de fiets naar het Bellver castle gereden (dat was echt super warm daar).het uitzicht vergoedde veel zullen we maar zeggen. Tussendoor moesten we dus voor een nacht een andere haven zoeken. Eerst geinformeerd bij deze.maar die hadden alleen boxen vanaf 20 meter met de daarbij horende prijs. We zijn een nachtje naar de koninklijke verhuisd. Daar hebben ze dan wel weer een zwembad bij het clubgebouw dus weer heerlijk gezwommen daar.tijdens de avondwandeling horen we muziek en speelt er een (griekse, echt waar) band op een pleintje met de kathedraal als achtergrond.als dat niet mooi is….

de volgende dag bezoeken we de kathedraal. Die is best bijzonder, oud en groot.Gaudi heeft geholpen bij de restauratie en dat kun je op sommige plekken wel zien.

na 5 nachten gaan we op weg naar Menorca.