Gibraltar

Een autonome staat wordt ons nog maar eens verteld als we wat onenigheid hebben over het kopieren van onze paspoorten.

we liggen echt vlak naast de landingsbaan (100 meter denk ik) waardoor de aankomst van een vliegtuig ineens best spectaculair is met donderend geweld. Gelukkig maar een paar keer per dag. Aan de andere kant van de haven ligt een cruiseschip dat als hotel gebruikt wordt. Het gedeelte waar we liggen heet ocean village en is erg leuk ingericht met restaurants en terrassen. Het is nog niet klaar en het is de bedoeling dat de marina een opknapbeurt krijgt. We kunnen bij de engelse pub op het terras zelfs de nederlandse voetbalvrouwen (tegen Italie) kijken op een groot scherm.ze wonnen dus de avond was weer goed.

De volgende dag staat de rots van Gibraltar op het programma. Je kan met een kabelbaan. Er blijkt een rij van anderhalf uur voor de kassa om kaartjes te kopen. In de rij staand komen we er achter dat als je op internet kaartjes koopt je deze rij mag passeren. Doen we dus met de ipad ter plekke. Scheelt ons zeker een uur.

als we bovenkomen met de kabine hangt er al meteen een aap in het open raam, hoezo brutaal?

We dachten van te voren leuk als we misschien een aap zien, maar het stikt er van en sommige zijn best groot zodat je wat benauwd wordt als ie alleen al naar je kijkt. Je ziet dat ze ook echt uit zijn op tassen met (mogelijk) voedsel. We zien ook hoe 2 apen resoluut op iemand met een plastic tas toe rennen en deze met enig geweld uit zijn handen rukken. Er zit drinken en een broodje in dat door de apen met smaak wordt verorberd. Later zie ik ook nog een aap die op iemand zijn rug springt en zijn rugzak gewoon openritst en er iets als een snicker uithaalt.

we wandelen over de rots, best wel pittig omhoog en omlaag af en toe, en dat in de hitte van boven de dertig! Naar Europe point. Een platform met een groot kanon dat de straat van gebraltar bestrijkt en van waar je ook Afrika (Marokko) goed kan zien.op de terugweg zien we ook nog apen met baby aapjes.

Al met al een mooie tocht.