Naar de waterval

we komen om 7.30 aan op het eiland. Tot 8 uur kunnen we ontbijten dus dat doen we meteen. Dominic komt vertellen dat ze om 8.20 vertrekken voor een tocht door de jungle naar een waterval, of we zin hebben om mee te gaan. Doen we. 

 De tocht blijkt zo nu en dan best pittig. Klimmen en dalen over soms glibberige paden, een paar keer door een beekje. Daar hadden we niet echt op gerekend, we dragen gewoon gympen met sokken, drijfnat dus. Alles bij elkaar zo’n 2 uur lopen voordat we bij de waterval zijn. Daar moet je je overigens niet te veel bij voorstellen. 

 Wel grappig is dat er een waterleiding, maatje regenpijp, gelegd is vanaf deze waterval naar ons eiland. Al het water wat bij ons op het eiland uit de kraan komt en waar je mee doucht (overigens alleen koude douche) komt dus uit deze waterval.

Ook weer 2 uur terug, zelfde route. Op enige afstand in de bomen zien we nog een groep apen, niet helemaal duidelijk wat voor, ze zijn zwart en middelgroot.

Om 13 uur zijn we weer terug op het eiland, precies op rijd voor de lunch. Die bestaat uit een salade vooraf, inktvis als hoofdgerecht en verse ananas toe.