Kuna Yala

Na een vlucht van 10 uur en 40 minuten landen we om 16.35 plaatselijke tijd in Panama City. De warmte is als een muur, een graad of 35. We worden netjes bij ons hotel afgeleverd. Nadat we onze spullen op de kamer gelegd hebben gaan we naar de bar om een welkomst cocktail te drinken. We gaan er vroeg in want we moeten al om 3.15 weer om. Om 4.30 stipt worden we weer opgehaald om naar het plaatselijke binnenlandse vliegveldje te worden gebracht. Om 6 uur gaat onze vlucht naar Playon Chico. Het is een klein vliegtuigje, er kunnen 10 mensen in. We zien de zon opkomen onderweg
Vlak voor de landing  fotograferen we uit het vliegtuig een eilandje wat later ons eilandje blijkt te zijn. 

   De landing is spectaculair, hij vliegt zeer laag over een heuvel en maakt een scherpe draai naar de landingsbaan. 

Dominic van de Yandup lodge staat ons hier op te wachten. Alle tassen in de boot. Naast ons is er nog een paar uit Los Angeles. Er staan 10 gastenhutten op het eilandje, het eiland zelf is niet groter dan 500X500 meter. Maar wel een klein strandje ook. Sommige hutten staan op palen in het water, die van ons staat op het eiland. Ook het restaurant staat op palen in het water.  

  Onze hut is op traditionele wijze gebouwd met een palmbladerdak. Anders dan de gewone Kuna hutten hebben wij wel een badcel. Er is geen warm water, het wordt in de loop van de dag vanzelf warmer door de zon. Er staat ook geen druk op het water dus bij het douchen moet je van de ene straal naar de andere bewegen. In de hut zijn twee lichtpeertjes en een stopcontact.

S’avonds is het aardedonker en aangezien de hut nogal open is krijgen we in de nacht visite van gekko’s en kakkerlakken. We houden onze tassen dus zoveel mogelijk dicht en alles er in.