Mandal

we motoren om kaap Lindesnes heen, er is weinig wind en die staat ook nog eens pal van achteren. We besluiten om binnendoor naar Mandal te varen. Dat betekent weliswaar dat we alles op de motor gaan doen, zeilen langs al die rotsen is lastig als je er niet heel bekend bent, maar ook langs mooie plekjes.  


We knopen in Mandal vast aan een oude bekende, een grote noorse zeilboot van 56 voet (17 meter) die we al eerder waren tegengekomen. Mandal is een echt stadje met een mooie winkelstraat. We eindigen op een gezellig terras met lange tafels naast een groep met Noorse jonge mannen. Die vertellen ons dat ze de tafel al vanaf drie uur bezet houden omdat er vanavond vanaf acht uur een live band komt optreden en het dan stampvol zal zijn. Er komen dan nog meer vrienden dus we spreken af dat wij dan plaats zullen maken. We nemen bier en een pizza. Het duurt evenzogoed wel lang voordat het acht uur is maar het terras is dan helemaal vol gelopen, de mensen staan zelfs overal en de band start vanaf kwart voor acht. Het is een coverband maar ze spelen en zingen heel goed. Dat doen ze in juni en juli elke woensdag avond en ze heten dan ook Onsdag (woensdag in het Noors).  


De volgende dag maken we een wandeling langs de prachtige strandjes en door het bos. Het wordt hier ook wel de riviera van Noorwegen genoemd.