Korshamn

we moeten om kaap Lindesnes heen, de zuidelijkste kaap van Noorwegen en ook berucht omdat er bijna altijd een hoop wind staat. De heersende wind is noordwest maar soms staat de stroom (eb en vloedstroom) van zuid naar noord. Dat geeft dan wind tegen stroom en dan krijg je hele rare steile golven. Omdat het morgen rustiger is gaan we naar Korshamn, een klein haventje 3 mijl voor de kaap.  


Er is een klein winkeltje en er staan appartementjes die verhuurd worden aan hobbyvissers, er is zelfs een bootjesverhuurbedrijf. Verder is er niet zo veel. De aanlegsteiger voor gasten is puik in orde met stroom zelfs. Het is we lekker weer dus we kopen een eenmalige bbq en wat ingredienten (scampi’s, zalm, koteletten) en we gaan bbqen op de steiger. 

We kopen nog even een rondje s’avonds en er loopt een prachtig paadje tussen alle huisjes aan de kust. De mensen moeten dat paadje zelf ook gebruiken want je kunt niet met de auto bij je huis komen, alleen eventueel met een bootje. Iedereen heeft ook een aanlegplaats en bij bijna alle huizen ligt een bootje. We lopen langs een atelier, ook op het paadje en de betreffende eigenares komt erbij. Dit huis blijkt net als de meesten al lang in de familie. We mogen even op het terras aan het water kijken (ze hebben zelfs een botenhuis) wat er zeer fraai uitziet net als het uitzicht. Er ligt nog een Nederlandse boot voor ons van een gezin uit Enkhuizen. We zijn niet veel Nederlandse boten tegen gekomen deze vakantie, dit is de derde.