Linehamn, op een onbewoond eiland….

Ton mocht een eiland uitkiezen om te overnachten. zaterdagmiddag willen we weer terug zijn in Stavanger want zondag vliegen onze opstappers, Ton en Petra vanaf Stavanger weer terug naar huis. Het wordt dus Linehamn, een van de eilandjes die ons aangeraden is door locals. Het is ongeveer 2 uur varen vanaf Jorpeland. Het is weer lekker weer, zo’n ruime 20 graden. We zetten meteen zeil en speren er vandoor, lekker windje. Weliswaar van voren dus we moeten kruisen maar ach het is maar een stukkie. Al gauw loopt de wind echter weg naar een heel andere richting en weer even later weer. Even later varen de Bandy en Happy Cruising dezelfde koers maar de Bandy vaart over bakboord terwijl de HC over stuurboord vaart slechts een halve mijl daarachter. Dan is er helemaal geen wind meer en als we dan maar besluiten om verder op de motor te varen komt de wind weer terug, dan maar weer de zeilen eruit.  

 Er is een steiger aangelegd en het vuil wordt opgehaald door een organisatie. Als we er aankomen ligt de steiger vol met Noren (allemaal motorboten natuurlijk). Ze bieden echter meteen aan om een van de boten iets te verplaatsen zodat wij aan het eind van de steiger vast kunnen leggen, heel aardig. We steken wel een meter of 5 uit maar dat maakt niet uit. We maken een wandeling over het eiland. Het is een prachtig eiland en er is ook Een mooie plek aan het water om te bbq’en.  Dat doen we dan ook met onze hele groep (9 inc. Kleine Lex mag je best een groep noemen toch?) Sacha en Krijn gaan nog even vissen in het bijbootje en komen warempel met een gevangen kabeljauw terug. Die gaat dus ook op de bbq. 

 De volgende ochtend ontbijt aan onze prive tafel op de steiger (naast de boot). Hierna wordt er nog wat gevist en Sacha vangt nog een kabeljauw. Daarna rustig op de motor terug naar Stavanger. Petra probeert onderweg ook nog wat te vangen maar helaas… alleen voor de professionals kennelijk.