Las Terrazas

Is de ecotuin van Cuba en een national park. We hebben vandaag met een gids afgesproken. Wij haasten om er om 0900 te zijn (het is ruim een half uur rijden) blijkt dat er ook nog een ander, engels paar meegaat en die zijn er nog niet. Uiteindelijk vertrekken we tegen 10.00 uur met Daniel onze gids die heel goed engels spreekt. Hij is ook heel goed in het ontdekken van vogels want ziet ze (moet eigenlijk zeggen hoort ze) heel goed.

20140209-135403.jpgdit is en specifiek cubaans vogeltje, heel klein maar met flink inzoomen toch mooi op de foto.
We gaan naar een niet meer in gebruik zijnde koffieplantage die hier in de 18e eeuw door de fransen aangelegd is. Het is nu een soort museum, ligt op een heuvel met prachtig uitzicht.

20140209-135603.jpg
Daarna gaan we naar een natuurlijk bad waar we kunnen zwemmen als we zin hebben maar geen van ons heeft zin. Het plaatselijke hotel heeft hier wel schattige cabines op palen (waarin alleen een bed) waarin je midden in de natuur kunt overnachten.

20140209-135730.jpg
Hierna gaan we naar een soort commune waarin alle mensen die iets doen in het park samen leven, sommige al hun hele leven en er zijn er zelfs die nog nooit ergen anders geweest zijn. Wij drinker er koffie en kijken naar de prachtige kettingen en armbanden die ze maken van noten en koffiebonen en pitten.
Uiteindelijk rijden we naar een restaurant voor de lunch.
Op de weg terug naar Soroa eerst even langs ons Hostal om aan te geven dat we toch blijven eten vanavond (er zijn niet veel retaurants in Soroa). Daarna gaan we nog even naar de waterval van Soroa. Er is niet heel veel water nu maar toch…

20140209-135909.jpg
Morgen naar Cayo Levisa.