Habana

Na een goede vlucht van 10,5 uur in een zonnig Havana aangekomen. We werden opgewacht door iemand van het reisbureau die ons door de menigte loodste en die ons naar het (drukke) wisselkantoortje bracht om onze euro’s voor CUC’s te wisselen. Ingewikkeld hier in cuba want de toeristen moeten alles in CUC (convertible peso) betalen terwijl de cubanen die zelf niet mogen gebruiken, zij betalen alles in CUP (nacional peso). De CUC is 25 X zo veel waard, dus de cubanen willen hem wel graag van je aannemen (en wisselen ze dan tegen CUP op de zwarte markt).
We werden meteen al met 2 oude amerikaanse sleeen naar de stad gebracht.

IMG_9508

IMG_9517

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je schrikt af en toe wel van de bouwvallen die je tegenkomt. De cubanen zijn echter zonder uitzondering erg aardig en willen je graag helpen. Ons hotel ligt in het oude centrum en is van oorsprong een villa van een ierse familie ergens uit de 18e eeuw. Gelukkig is deze wel goed bijgehouden. Grote kamers en alles wat je zou verwachten, alleen hebben Jos en Marijke geen warm water (muchos grande problemos).

IMG_9656

We komen om 16.00 aan dus als we geinstalleerd zijn in onze kamers is het inmiddels na zessen en lopen we naar het eerste plein in onze buurt, plaza de la cathedral. Dat is ook meteen een van de mooiste en er is ook een restaurant met terras op het plein. Dus daar eten we voor het eerst in Cuba, een of andere spies met zowel vlees als gamba. En natuurlijk drinken we onze eerste mojito’s. Dat is rum, limoensap, verse muntbladeren, beetje suiker en dat gestampt. Er zullen er nog vele volgen.