Lundeborg (op Fyn)

het weerbericht bepaalde ons tempo deze week. Elke dag 5 of 6 bft en de daarbij horende zeegang zorgen er voor dat we in plaats van 60 ongeveer 30 mijl doen. Wel hadden we donderdag ingecalculeerd als een verwaaidag en we varen vandaag wel, dat valt dan weer mee. Er is zelfs een heerlijk windje als we vertrekken, niet te veel dus we kunnen de code 0 zetten. Prachtig want met 9 knopen wind halen we bijna 7 knopen snelheid. Helaas gaat de wind er uit en moeten we op de motor verder. We passeren onderweg een brug die in het midden 64 meter hoog is, wij gaan meer naar de Zijkant onder de brug door en daar is ie nog steeds 38 meter hoog. 

 

Onder de brug door moeten we nog ca. 10 mijl. Het wordt wat bewolkter en voor ons uit zien we ineens boten heel schuin gaan. Een minuutje later krijgen wij ook ineens vijna 20 knopen wind en stuiven we de laatste mijlen naar Lundeborg door het water.

Ook hier weer een leuk klein haventje, maar daardoor wel druk. In eerste instantie wijst de havenmeester een plekje aan het begin, eigenlijk bijna in de havenmond. Als we daar liggen en er komt een boot binnen moet ie vlak langs ons. Dat vinden we niet zo’n lekkere plek. Gelukkig gaat er iemand weg en kunnen we riant voor het havenkantoor liggen. 

 

Een klein haventje maar wel een winkeltje, een restaurant, een viswinkeltje met verse vis en zelfs een groenteman met een kraam.