Egersund

het weer is nog al onstabiel, niet alleen regenachtig maar vooral ook veel wind.  We hebben nu bijna 2 weken in het fjordengebied van Stavanger rond gevaren en gaan rustig op de terugweg naar het zuiden. Langs de kust zijn ook nog een paar leuke plekjes dus we proberen tussen de lage drukgebieden door te plannen. De eerste stap is naar Egersund. Dat is zo’n 53 mijl naar het zuiden vanaf Skudeneshavn. Maandag is er niet zo veel wind en vanuit het noordwesten. Als we vertrekken om 0800 uur is er eigenlijk bijna geen wind dus de motor doet het werk. Er staat nog wel een vervelende zee met verwarde golven door de wind die er de afgelopen dagen wel was. Er komt heel langzaam meer wind maar omdat ie pal van achteren staat wordt het met  max 10 knopen niet genoeg om met een beetje snelheid te zeilen. Dat proberen we wel maar na 2 uur min of meer dobberen is het geduld op en gaat de motor toch weer aan. Als we de kust aanlopen moeten we eerst nog ongeveer 5 mijl door een fjordengebied en komen we toch nog langs heel mooie plekjes. 


Vlak voor de haven is een tankstation en tanken we weer vol (1 euro de liter, valt mee de prijs). Egersund is een leuk plaatsje met een oud centrum, typisch Noors.  


We blijven hier in ieder geval een dag. We wandelen de  volgende dag naar een uitzichtpunt met een mooi zicht op Egersund. 

   
Morgen hebben we een auto gehuurd. We blijven dus nog een dag in Egersund.