Een welkome ontvangst in Deauville

Is een mondaine badplaats vlak voor de monding van de Seine. Omdat het op vrijdag en zaterdag hard gaat waaien (6 of meer bft) hebben we bedacht hier even 2 dagen door te brengen. We kunnen er echter pas om 16.30 op zijn vroegst in vanwege de waterstand en het feit dat we door een sluisje de haven in moeten. Als we buiten de haven steken in Le Havre slaat de windmeter meteen door naar 24 knopen, noordenwind. De vaarwijzer zegt dat we deze haven (Deauville) met harde noordelijke winden beter niet aan kunnen lopen want lagerwal en de stroom naar de Seine staat er dwars overheen ( trouwens de aanloop van de haven valt droog bij laag water). Gelukkig heeft de navigator het goed uitgerekend en komen we precies op tijd aan. We kunnen meteen het sluisje in en de enthousiaste havenmeester biedt aan om even aan boord te stappen bij de happy cruising om onze plekken aan te wijzen.

20130719-111611.jpg. Later komt hij met een welkomstpakket en nodigt hij ons uit om bij de plaatselijke zeilvereniging een biertje te komen drinken. Dat doen we dan ook en het blijkt heel gezellig. Er zijn meer gasten en men serveert een biertje en een hapje.

20130719-111722.jpgHebben we nog niet eerder meegemaakt zo. Morgen hopelijk een stranddag (er is hier een heel mooi, groot strand).

Leave a Reply