Toch weer naar het Noorden

ken je die van die vrienden die naar Stockholm gingen?…..

Ze gingen niet!

Vanwege de wind (en afscheid van onze zeilvrienden in Medemblik) zaterdag laat in de middag vertrokken naar Makkum. Veel wind maar gelukkig van achter.

De volgende dag was een mooie en zijn we naar Vlieland gegaan. Daar was het, mede doordat er de laatste tijd behoorlijk wat wind gestaan had (en het is nog niet helemaal vakantietijd) niet druk.

De voorspellingen voor de komende dagen zijn niet dusdanig dat we naar Duitsland kunnen oversteken. Een paar dagen Vlieland aan het begin van de reis is ook niet te versmaden hoor.

Olv een boswachter zijn we naar de Kroonspolder geweest, heel interessant.

  
Maar op woensdag bedachten we plotseling dat er toch een gaatje in het weer zat dus woensdagmiddag de touwen los en in een keer door naar het Nord Ostsee kanaal. Mooie overtocht, in 24 uur zaten we op de Elbe.

Vrijdag dagje toeren door het NordOstsee kanaal (100km). S’avonds geland in de baai van Kiel. En op zaterdag door naar Femarn, een eilandje aan de noordkust van Duitsland 

 

Zondag van Femarn door naar Darsser ort. Dat is een natuurhaven vlak voor Rugen. Hij is een tijdje te ondiep geweest om aan t lopen maar dit jaar toch weer uitgediept als vluchthaven ondanks protesten van de natuurvereniging. Je moet bij het betalen nu wel verklaren waarom je de haven bent binnengelopen.

 

Daarna naar Lauterbach, een plaatsje op Rugen. En de volgende dag naar Sassnitz, ook op Rugen.

Van Sassnitz overgestoken naar Ronne op Bornholm, een Deens vakantie eiland midden in de Baltische zee op het kruispunt van Duitsland, Polen, zweden en Denemarken. Allemaal popperige plaatsjes en hele kleine haventjes. Met wat passen en meten liggen we daar nu inmiddels 4 dagen. We fietsen, wandelen en golfen. We hebben ook een bustour gedaan naar Hammershus, de oudste kasteelruine van Denemarken.